Gamma Test intolerance

Testi i Intolerancës Ushqimore

Një test i shpejtë dhe i lehtë për të vlerësuar lehtësisht intolerancat ushqimore, duke testuar deri në 120 ushqime dhe 20 aditivë ushqimorë. Një panel specifik për intolerancën ndaj nikelit dhe një panel vegjetarian janë gjithashtu të disponueshëm.

Çfarë janë ato?

Intolerancat ushqimore lindin nga pamundësia e trupit për të tretur plotësisht ushqime të caktuara.
Këto ushqime zbërthehen vetëm në makromolekula, të cilat janë të papërdorshme për prodhimin e energjisë ose rritjen e qelizave.
Grumbullimi i këtyre substancave me kalimin e kohës përgjatë murit të zorrëve dhe në indet e organeve të ndryshme mund të shkaktojë procese inflamatore.
Zorra humbet funksionin e saj “filtër” dhe këto procese shtrihen në organe të tjera, duke kompromentuar efikasitetin e saj.

Simptomat

Ky është një “intoksikim” i ngadaltë dhe gradual që shkakton një sërë simptomash: peshë të tepërt, dhimbje koke, probleme metabolike, probleme të lëkurës, gastrit dhe/ose kolit, mbajtje të ujit, probleme me zorrët, lodhje, fryrje, pagjumësi…

Panelet tona

Falë sistemit tonë të thjeshtë të mbledhjes së gjakut, nga një pikë e thjeshtë gjaku nga gishti, ne mund të analizojmë panelet e mëposhtme ushqimore (të vetme ose në kombinime të ndryshme):


QUMËSHT DHIE | QUMËSHT LOPE | MAJA KIMIK | ELB | LEPUR | VEZË | MERLUC | PATËLLXHAN | LAKËR | GRURË | KAFE | MISH DERRI | SALMON | THUBË | MARULL | SPINAK | QUMËSHT DELE | ORIZ | GJELD | VIÇ | TON | PATATE | SPEC | MOLLË | MAJA BIRRE | MISËR | PULË | QENGJ | KARKALECA | KUNGULLESHKË | DOME | DARDHË
QUMËSHT DHIE | QUMËSHT LOPE | MAJA KIMIK | GRURË | ELB | LEPUR | VEZË | MERLUC | VEZË | LAKËR | KUMBULLA | KAJSI | SHAPËR | BAJAME | MJALTË | HUDHËR | BIZELE | SPELTË | KAFE | MISH DERRI | SALMON | THUDHËR | MARULL | SPINAK | RRUSH | PJESHKË | PORTOKALL | PJESHKË | PORTOKALL | KIKIRIKË | ÇAJ | QEPË | SHPARAGJ | FASULE | QUMËSHT DELE | ORIZ | GJELD | VIÇ | TON | PATATE | PIPER | MOLLË | KIVI | BANANE | LIMON | KAKAO | ULLIR | SELINO | MAJA ME TRANGULL E | BIRRËS | MISRI | PULËS | QENGJIT | KARKALECAVE | KUNGULLESHKË | DOME | DARDHË | LULESHTRYDHE | ANANAS | ARRA | SHEQER | SOJË | KARORTË | SPEC | PËRZIERJE PËR CEPHALOPODË | PËRZIERJE PËR KËRPUDHA
QUMËSHT DHIE | QUMËSHT LOPE | MAJA KIMIK | ELB | LEPUR | VEZË | MERLUC | VEZË | LAKËR | KUMBULLA | KAJSI | PJEPËR | BAJAME | MJALTË | HUDHËR | BIZELE | SPELTË | MANA TË PËRZIERA | QERSHI | LAJTHEKË | THEKËR | PENDRË | ALKOOLIKE | ENDIVË | MENTE | WICH | KAFE | MISH DERKU | SALMON | THUBË | MARULL | SPINAK | RRUSH | PJESHKË | PORTOKALL | PJESHKË | PORTOKALL | KIKIRIKË | ÇAJ | QEPË | SHPARAGO | FASULE | SHEQER KALLAMI | SHALQI | GJOKS | FASULE TË GJËRA KAFE | KUNGULLA | MIDHJE | MAJDONJË | ROZMARINË | QUMËSHT DELE | MAJA E | BIRRËS | ORIZIT | MISËRIT | GJELDITIT | PULËS | VIÇIT | QENGJIT | TONIT | KARKALECAVE | PATATES | KUNGULLESHKËLLUSH | PIPERIT | DOMETË | MOLLËS | DARDHËS | KIVI | LULESHTRYDHE | BANANE | ANANAS | LIMONIT | ARRAVE | KAKAOS | SHEQERIT | ULLINJ | SOJËS | SELINO | KARORTËS | KATRASTULLI | PIPERIT | CEFALOPODË TË PËRZIER | KËRPUDHA TË PËRZIERA | SAKARINA | FRUKTOZA | MANDARINA | FIGURA | THJERRËZA | QIQRRA | RADIKIO | FASULE TË GJELBRA | ANGJINARE | SKAMPI | TROFTËS | ÇIKORIE | KOPËR | RIGON | BORZILOK | MAJORAM
QUMËSHT DHIE | QUMËSHT LOPE | QUMËSHT DELEJE | MAJA BIRRE MAJA KIMIKE | GRURË | ORIZ | MISËR ELB | KAFE | GJEL DETI | PULË LEPUR | DERR | VIÇI | QENGJ VEZË | SALMON | TUNA | KARAKALEC MERLUC | SOLA | PATATE | KUNGULL I NJOMË PATËLLXHAN | SALLATË | SPEC | DOMATE LAKËR | SPINAQ | MOLLË | DARDHË KUMBULL | RRUSH | KIVI | LULESHTRYDHE KAJSI | PJESHKË | BANANE | ANANAS PJEPËR | PORTOKALL | LIMON | ARRË BAJAME | KIKIRIKË | KAKAO | SHEQER MJALTË | ÇAJ | ULLI | SOJA HUDHËR | QEPË | SELINO | KAROTË BIZELE | ASPARAG | KASTRAVEC | PIPER THEKËR | FASULE | MIKS MOLUSKE | MIKS KËRPUDHASH MIKS FRUTA PYLLI | SHEQER KALLAMI | SAKARINË | FRUKTOZË QERSHI | BOSTAN | MANDARINË | FIK LAJTHI | GËSHTENJË | THJERRËZ | QIQRA THEKËR | BIZELE | RADHIQE | FASULET E GJELBËRTA PANXHAR | KUNGULL | ARTICHOKE | KARAKALEC HARING | PILIV | TROFTË | CIKORJA ENDIVE | MAJDANOZ | FINOK | RIGON NENEXHIK | ROZMARINË | BORZILOK | MAGJARAN KARAFIL | DAFINË | SHEREBEL | ARRË MOSKAT TIM | KANELLË | VANILJE | KAPER FISTIK | ARRË KOKOSI | PAPAYA | KEDËR GREJPFRUT | LECITINË | RREPË | RUKOLË MIDHJE | KOCË DETI | TRIGË | SGOMBRO | KALË DHI E EGËR | DERR I EGËR | HIKËRROR | SHURUP PANJE
QUMËSHT LOPE | KAROTË | KIVI QUMËSHT DHIE | DOMATE | ANANAS QUMËSHT DELEJE | SPEC | KUMBULL MAJA BIRRE | SPINAQ | MIKS FRUTA PYLLI MAJA KIMIKE | KASTRAVEC | MIKS AGRUME GRURË | ARTICHOKE | FIQ ORIZ | HUDHËR | RREPË MISËR | QEPË | SHEQER ELB | FINOK | SHEQER KALLAMI TËRSHËRË | FASULET E GJELBËRTA | MJALTË MILET | ASPARAG | SHURUP PANJE THEKËR | PANXHAR | FRUKTOZË THEKËR INTEGRAL | RADHIQE | KAKAO AMARANT | CIKORJA | FARË LULEDIELLI GRURË SARACEN | ENDIVE | SUSAM TAPIOKA | RUKOLË | MISO KAMUT | MIKS LAKRA | KARUBA VEZË | MOLLË | ULLI PATATE | DARDHË | KINOA KUNGULL I NJOMË | BANANE | KIKIRIKË KUNGULL | RRUSH | ARRË PATËLLXHAN | PJESHKË | LAJTHI SALLATË | KAJSI | BAJAME SELINO | LULESHTRYDHE | FISTIK GËSHTENJË | ALGA WAKAME | BORZILOK MIKS FASULE | ALGA KOMBU | PIPER BIZELE | THJERRËZ | ROZMARINË QIQRA | MAJDANOZ | XHENXHEFIL BIZELE | RIGON | VANILJE SOJA | NENEXHIK | MIKS KËRPUDHASH BOSTAN/PJEPËR | SHEREBEL | KAFE ALGA NORI | TIMO | ÇAJ
GLUTAMAT | GLICEROL | NITRAT NATRIUMI | ACID ASKORBIK ACID CITRIK | YNDYRA TË HIDROGJENUARA | E102 E VERDHË | E110 E PORTOKALLTË E120 KARMINE | E127 ERITROZINË | E155 KAFE | PEKTINË POLIFOSFATE | SORBAT POTASIUMI | BENZOAT NATRIUMI | SULFITE ASPARTAME | KOBALT | SALICILATE | PARABEN
GLUTAMAT | GLICEROL | NITRAT NATRIUMI | ACID ASKORBIK
ACID CITRIK | YNDYRA TË HIDROGJENUARA | E102 E VERDHË | E110 E PORTOKALLTË
E120 KARMINE | E127 ERITROZINË | E155 KAFE | PEKTINË
POLIFOSFATE | SORBAT POTASIUMI | BENZOAT NATRIUMI | SULFITE
ASPARTAME | KOBALT | SALICILATE | PARABEN

Specifikime Teknike

Koha e Marrjes së rezultateve

7 ditë pune nga marrja e mostrës në laborator

Kampioni

Gjak