Testi i Intolerancës Ushqimore
Një test i shpejtë dhe i lehtë për të vlerësuar lehtësisht intolerancat ushqimore, duke testuar deri në 120 ushqime dhe 20 aditivë ushqimorë. Një panel specifik për intolerancën ndaj nikelit dhe një panel vegjetarian janë gjithashtu të disponueshëm.
Çfarë janë ato?
Intolerancat ushqimore lindin nga pamundësia e trupit për të tretur plotësisht ushqime të caktuara.
Këto ushqime zbërthehen vetëm në makromolekula, të cilat janë të papërdorshme për prodhimin e energjisë ose rritjen e qelizave.
Grumbullimi i këtyre substancave me kalimin e kohës përgjatë murit të zorrëve dhe në indet e organeve të ndryshme mund të shkaktojë procese inflamatore.
Zorra humbet funksionin e saj “filtër” dhe këto procese shtrihen në organe të tjera, duke kompromentuar efikasitetin e saj.
Simptomat
Ky është një “intoksikim” i ngadaltë dhe gradual që shkakton një sërë simptomash: peshë të tepërt, dhimbje koke, probleme metabolike, probleme të lëkurës, gastrit dhe/ose kolit, mbajtje të ujit, probleme me zorrët, lodhje, fryrje, pagjumësi…
Panelet tona
Falë sistemit tonë të thjeshtë të mbledhjes së gjakut, nga një pikë e thjeshtë gjaku nga gishti, ne mund të analizojmë panelet e mëposhtme ushqimore (të vetme ose në kombinime të ndryshme):
QUMËSHT DHIE | QUMËSHT LOPE | MAJA KIMIK | ELB | LEPUR | VEZË | MERLUC | PATËLLXHAN | LAKËR | GRURË | KAFE | MISH DERRI | SALMON | THUBË | MARULL | SPINAK | QUMËSHT DELE | ORIZ | GJELD | VIÇ | TON | PATATE | SPEC | MOLLË | MAJA BIRRE | MISËR | PULË | QENGJ | KARKALECA | KUNGULLESHKË | DOME | DARDHË
ACID CITRIK | YNDYRA TË HIDROGJENUARA | E102 E VERDHË | E110 E PORTOKALLTË
E120 KARMINE | E127 ERITROZINË | E155 KAFE | PEKTINË
POLIFOSFATE | SORBAT POTASIUMI | BENZOAT NATRIUMI | SULFITE
ASPARTAME | KOBALT | SALICILATE | PARABEN


